Joeleonhart’s Weblog

To Learn and To Share

Beasiswa buat lulusan SMA, Lippo Bank (LB) Scholarship 2008

Deadline: June 27, 2008

PT Bank Lippo Tbk (“LB”), a major investee company of Khazanah Nasional Berhad, Malaysia, believes in developing the human capital in The Republic of Indonesia. In this regard, LB is pleased to offer scholarships and financial assistance to deserving Indonesian students who intend to pursue their tertiary education at selected university in Indonesia.

Therefore, LB is inviting applications from high school graduates who would like to pursue a Bachelor`s Degree program majoring in Commerce, Finance, Economic, Accounting, Computer Science, Mathematics, Statistic, and Law.

The scholarship grant will based on the merits of the applicant, including academic grades and school extra-curricular activities. However, to provide opportunities to those who would otherwise have difficulties in financing their tertiary education, special consideration will be given to applications from students that come from a financially disadvantage family.

Coverage of the Scholarship:
1. Registration fees at the university at which the scholarship recipient is enrolled.
2. Tuition fee for four year duration of study.
3. Book and internet allowance to cover living expense throughout the period of study.
4. Personal computer.
5. Research allowance required for final-year research study.

Basic Eligibility:
Applicants must satisfy all of following requirements:

   1. Must be an Indonesian citizen.
   2. Grade Point Average for National Examination Result and Average Point for High School Examination Result must be 8.00 or higher.
   3. Not presently receiving any other equivalent scholarship or award.
   4. Must be complete the application form. The application can be download from LB website at www.lippobank.co.id or obtained directly from LB Head Office.
   5. Further requirements and conditions apply. Please visit our website www.lippobank.co.id for further information.

How to Apply:
Interested candidates should complete the application form and return them along with copies of all supporting documents required no later than June 27, 2008 to:
PT Bank Lippo Tbk Head Office Menara Asia 15th Floor
Jalan Diponegoro 101
Lippo Karawaci – Tangerang 15810 Indonesia

Attention:
Corporate Secretary
LB will only consider completed application that fulfilled all requirements. LB will not return any application documents submitted to LB. The decision to award the scholarship is to subject to the sole discretion of LB and can not be appealed for reconsideration. LB will only announce successful applicants in LB website.

June 13, 2008 - Posted by | Scholarships - Beasiswa

23 Comments »

  1. Untuk mahasiswa S1 semester 2,boleh ga mengikuti program beasiswa ini?
    thanks..

    Comment by Rizki.Gunawan | June 14, 2008 | Reply

  2. bisa minta teksindonesianya donk

    Comment by hairul | June 15, 2008 | Reply

  3. @Rizki Gunawan
    Ngak jelas sih, tapi boleh dicoba, kan gak ada ruginya😉

    @Hairul
    Intinya aja ya, dek!
    Cakupan Beasiswa:
    1. Biaya Pendaftaran
    2. Uang Kuliah
    3. Biaya buku dan internet
    4. Komputer (PC)
    5. Biaya Riset/penelitian

    Syarat:
    1. Berkewarganegaraan Indonesia
    2. Nilai UN SMA/SMU sederajat 8.00/lebih.
    3. Mengisi formulir aplikasi yang bisa di download di web Lippo Bank
    4. Syarat lainnya akan menyusul. Untuk keterangan lebih lanjut kunjungi aja websitenya.

    Nah, yang penting-penting lebih kurang itu deh.
    Selamat mencoba dan Good Luck ya. Kalo tempat tinggal kamu deket2 Tangerang, langsung aja samperin tuh kantor Lippo Bank sesuai alamat yg tertera di sana, biar lebih jelas. Soalnya info Beasiswa ini juga saya dpt dari forum/website lain, yah sekedar berbagi info gitu lhho (sesuai dengan motto blog ini ^^)

    Peace!!

    Comment by Joe Leonhart | June 16, 2008 | Reply

  4. aq pingin dapet beasiswa kluar negeri,,apa ini juga bisa untuk keluar negeri?

    Comment by indah | June 19, 2008 | Reply

  5. Coba aja adek samperin aja langsung ke lokasi, kalo misalnya tempat tinggal adek tidak terlalu jauh dari Tangerang🙂
    Kalo langsung tanya sama orangnya kan lebih jelas, OK?
    Good Luck!!

    Comment by Joe Leonhart | June 21, 2008 | Reply

  6. Sy bs nih,ikutan?Mksdx nilai 8,00 tu rata2x apa per mata pljaran?

    Comment by Reny aria c | July 9, 2008 | Reply

  7. Kayaknya sih rata2. Tapi supaya ngak salah coba aja hubungi alamatnya langsung.
    Moga Sukses ya, dek!!

    Comment by Joe Leonhart | July 9, 2008 | Reply

  8. Apa LP jg masih buka kesempatan beasiswa lagi di tahun dpan(2009)? kapan mulai akan dipublikasikan lagi? lulusan 2006 apa masih boleh ikut seleksi ini? please,answer!!!!

    Comment by abe | September 2, 2008 | Reply

  9. Mudah-mudahan sih tahun depan masih ada. Mengenai waktu dan syaratnya, semua terpulang pada Lippo Bank sendiri.
    Yang penting rajin-rajin saja ngecek di internet. Dengan Bantuan Mas “Google”, pasti mudah nyarinya ^^.

    Atau kalo berminat membaca artikel2 di blog ini, silakan click di Bagian Subscribe lalu masukin emailnya. Maka setiap ada artikel dari di blog ini, kamu bisa tahu lewat email.

    Good Luck!!

    Comment by Joe Leonhart | September 2, 2008 | Reply

  10. Saya lulusan SMA 7 Ska,mnrt sy,sy ckp brprestasi. Sy akn memberikan yg tbaik jk sy mndptkn bea siswa itu. Terimakasih…

    Comment by Sarah PM | September 8, 2008 | Reply

  11. Asslmualaikum…
    sya lulusan SMA 18 palembang tahun 2007. pngn ikut program beasiswa ke luar negeri bt thun 2009. kl bs yg jurusan design.
    bisa ksih infonya g?
    sya skrang sih msh kul di Politeknik Negeri Sriwijaya Palembang jur. akuntansi. cuma sya pnya mslah keuangn, tkutnya g bs lnjutin kul. jd bs bntu ksh info beasiswanya?

    Comment by Windy | December 30, 2008 | Reply

    • Tar kalo ada yang cocok, saya posting deh di blog
      sorry kelamaan balasnya ^^

      Comment by Joe Leonhart | January 14, 2009 | Reply

  12. Informasinya YAng terbaru masih ada lagi ga..info kan dong..
    webblog saya wwww.rabbanionline.blogspot.com

    Comment by Adi Supriadi | December 30, 2008 | Reply

  13. apakah ada beasw LB untuk th 2009,mohon diinformasikan + syarat2nya ke einz10.ui13@rocketmail.com
    trims

    Comment by nina | January 4, 2009 | Reply

  14. Sbg INFO: Saya dah cba nlpon k LIPPO kt’y beasiswa tuk thun 2009 tuk kul di dlam negeri udh g ada kt’y krena bank’y udh di merge…

    Comment by Nincy | January 10, 2009 | Reply

  15. Tolong donk infonya tentang beasiswa untk kul dlm negri tahun 2009 ini n apa aj syarat2ny?Kan tahun lalu ad dr bank lippo tp taun in ktnya bank lippo dah g ksh,dr mana lg donk?Thanks b4

    Comment by Monic | January 15, 2009 | Reply

  16. Kpan sich beasiswa lippo bank bwt lulusan sma thn 2009 kluar?? Kstw yaa..

    Comment by pepehh | February 4, 2009 | Reply

  17. Aslmkum,.sya lu2san 2008 n mw tny yg lippo bank t bnr2 gak ad ya bwt thn ni? N slaen LB ad bank2 laen gk? Hrp dbls sgera..
    Mksh

    Comment by Peace!! | February 21, 2009 | Reply

  18. Apakah bea siswa ini bisa buat melanjutkan ke S1?
    Mksh

    Comment by Okta | March 30, 2009 | Reply

  19. soal nya saya masih D3 dan pengen melanjutkan ke S1.
    mksh

    Comment by Okta | March 30, 2009 | Reply

    • Maaf, deadline untuk beasiswa ini sudah berakhir deadline-nya tahun lalu.

      Comment by Joe Leonhart | March 30, 2009 | Reply

  20. Askum… I want to ask..is the ”beasiswa” until for students who pass by SMA at 2010? Cause,Now..I’m at Grade 3, SMA…
    Thanks before…
    Waskum…

    Comment by Risma_okAy | August 14, 2009 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: